sekretariat@sp2plonsk.pl (23) 662-20-28 lub (23) 662-87-66

Stołówka szkolna

Opłata za obiady we wrześniu wynosi- 90zł

Wypełnioną kartę należy złożyć u Pani intendentki (przy pokoju nauczycielskim).

Karta zgłoszenia dziecka na obiady.

Opłaty za obiady
Harmonogram obiadów
Jadłospis
Alergeny

UWAGA

OBECNIE OBOWIĄZUJĄCE KONTO

Opłaty za obiady należy wpłacać na wskazane konto:

79  8230  0007  0014  2928  2000  0008

Opłata za obiady we wrześniu wynosi- 90zł

 

Płatność do dnia 15 każdego miesiąca.

W tytule przelewu:
DANE DZIECKA
imię, nazwisko, klasa, adres, miesiąc, kwota (każdego miesiąca inna w zależności od dni- można zadzwonić 236622028)

 

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

I ZMIANA 11.00

1B,3A,3B

                                                  

1D,3B

 

 

2A,

1A,2C,2D

1A,1C,2A,3C

II ZMIANA 11.25

4B,4C,5C

6B,7B

 

4A,4B,5C,7E

8F,8i,8j

4C,5B,5D,

6A,7B,8i

3C,5B,6A,6B,

7E,7D

8E,8F,8G,8i

4D,5A,5B,6A,7B,

7C,7D

III ZMIANA 11.50

1A,

 

2A,3C

1B,1D,3B

0A

 

,3A

3B

IV ZMIANA 12.10

1D,3D,2B

0A

1B,2B,3A,3D

0A

1A,1C,2C,2D

2A,1C

0A

2C,2D

,0A

 

V ZMIANA 12.25

4D,5B,5D,6A,6C,

7A,7D,8i

5A,5B,5D,6C,

7A,7B

8E,8G

5A,5C,3C,6B,6C,

7A,7E,

8G

4C,5A,5C,5D,6C

4B,4C,8j,8E,6C

VI ZMIANA   12.50

1C,2A,2C,2D

3C

1A,2C,2D,1C

2B

3A,3D

1B,2B,1D

3B,3D

1B,1D,2B,

3A,3D

VII ZMIANA  13.25

4A,5A,7C,

8E,7E,

8F,8G,8j,

4C,4D,6A,6B,7C,

7D

4A,4B,4D,7C,7D

8E,8F,8j

4A,4B,4D,7A,

7B,7C,

,8j

4A,5C,7A,7E

8F,5D,6B

8G,8i,

 

PONIEDZIAŁEK

20.09.2021

ZUPA- OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI

ALERGENY: 1 , 7, 9

 

PLACKI Z JABŁKAMI

JOGURT OWOCOWY

KOMPOT OWOCOWY

ALERGENY: 1, 3, 7

 

WTOREK

21.09.2021

ZUPA- KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI-CHLEB

ALERGENY: 1, 9

 

KAPUSTA FASZEROWANA Z ZIEMNIAKAMI

GALARETKA DO PICIA

ALERGENY: 1, 4, 7

ŚRODA

22.09.2021

 

ZUPA- GULASZOWA  Z ZIEMNIAKAMI

ALERGENY: 1, 9

 

MAKARON Z POMIDORKAMI SUSZONYMI

FILETEM Z KURCZAKA

SEREM FETĄ I WARZYWAMI

OWOC

KOMPOT OWOCOWY

ALERGENY: 1, 7

 

CZWARTEK

23.09.2021

 

ZUPA- CZERWONY BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI

ALERGENY: 1, 7, 9

 

KARKÓWKA Z ŻURAWINĄ I ZIEMNIAKAMI

SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY,

MARCHEWKI, JABŁKA

WODA NIEGAZOWANA

ALERGENY: 1, 9, 10

 

PIĄTEK

24.09.2021

ZUPA- FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI I CHLEB

ALERGENY: 1, 9, 12

 

LENIWE Z SEREM

POLANE MASEŁKIEM I BUŁECZKĄ

OWOC

HERBATA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ

ALERGENY: 1, 3, 7, 9


GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA, GORCZYCY .

ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI:

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku  z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 – Zboża zawierające gluten

2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3  – Jaja i produkty pochodne

4 – Ryby i produkty pochodne

5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6 – Soja i produkty pochodne

7 – Mleko i produkty pochodne

8 – Orzechy (migdały, laskowe, włoskie, nerkowce)

9 – Seler i produkty pochodne

10 – Gorczyca i produkty pochodne

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12 –  Dwutlenek siarki (owoce suszone np: morele)

13 – Łubin

14 – Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony  produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kminek, chili, curry, czosnek granulowany. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.

Skip to content