UWAGA
OBECNIE OBOWIĄZUJĄCE KONTO
Opłaty za obiady należy wpłacać na wskazane konto:
79 8230 0007 0014 2928 2000 0008
17, 18, 19 marca nie ma obiadów
Płatność do dnia 15 każdego miesiąca.
W tytule przelewu:
DANE DZIECKA
imię, nazwisko, klasa, adres, miesiąc, kwota (każdego miesiąca inna w zależności od dni- można zadzwonić 236622028)
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 – Zboża zawierające gluten
2 – Skorupiaki i produkty pochodne
3 – Jaja i produkty pochodne
4 – Ryby i produkty pochodne
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – Soja i produkty pochodne
7 – Mleko i produkty pochodne
8 – Orzechy (migdały, laskowe, włoskie, nerkowce)
9 – Seler i produkty pochodne
10 – Gorczyca i produkty pochodne
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – Dwutlenek siarki (owoce suszone np: morele)
13 – Łubin
14 – Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kminek, chili, curry, czosnek granulowany. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.
|
PONIEDZIAŁEK |
WTOREK |
ŚRODA |
CZWARTEK |
PIĄTEK |
I ZMIANA 11.10 |
1c,2c,3c
|
3b,
|
2b,2d |
2a,3a |
1b,2a,3d |
II ZMIANA 11.25 |
4A,4B,4C,5C,6C
|
4a,4c,5a,5b, 7g,7i 8f |
4d,5a,5c, 6a,6d |
5a,5c,6e,7e,7f,7i 8d,8e,8g |
5a,5c,7j,8d,8f |
III ZMIANA 11.50 |
0,2a,2b,3d
|
0,2a,2d,1b 3a |
0,1a,1d, 2c |
0,1c,2c, 3b,3c |
0,1c 3b,3c |
IV ZMIANA 12.10 |
1a,1d, 3b |
1c,1d,1a,2c 3c |
1b,2a,3a, 3d |
1b,2d,2b 3d |
2b,2d,3a
|
V ZMIANA 12.25 |
7e,7f,7i,7j 8d,8e,8g,5b |
6a,6b,6c,6d,6e 4d 5c |
7f,7j,8d,8e,8f, 8g 6c |
6b,6c,6d,7g,7j,8f 4c |
6a,6c,7g,7i,7f 5b 4a,4c |
VI ZMIANA 12.50 |
1b,2d, 3a, |
2b, 3d |
1c,3b,3c |
1a,1d |
1a,1d,2c |
VII ZMIANA 13.25 |
4d,5a,6a,6b,6d,6e8f,7g |
7e,7f,7j 8d,8e,8g 4b |
4a,4b,4c,5b,6b,6e7e,7i,7g |
4a,4b,4d 5b 6a |
4b,4d,6b,6d,6e, 8e,8g 7e |
PONIEDZIAŁEK 15.03.2021 |
ZUPA– OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 3, 7, 9
RIZOTTO Z WARZYWAMI HERBATA Z CYTRYNĄ, OWOC ALERGENY: 1, 9 |
WTOREK 16.03.2021 |
ZUPA– PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 7, 9
KARCZEK Z CZERWONĄ CEBULKĄ I RODZYNKAMI I ZIEMNIAKAMI FASOLKA SZPARAGOWA HERBATA Z CYTRYNĄ ALERGENY: 1, 9 |
GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA, GORCZYCY .
ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI:
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.
Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 2 im. J.W. Jędrzejewicza w Płońsku informuje, że w dniu 01 lutego 2021 roku rozpoczynają się zapisy do klasy I i oddziału przedszkolnego na na rok szkolny 2021/2022 i potrwają do dnia 31 marca 2021 roku.
Więcej informacji pod adresem