sekretariat@sp2plonsk.pl (23) 662-20-28 lub (23) 662-87-66

Stołówka szkolna

Opłaty za obiady
Alergeny
Harmonogram obiadów
Jadłospis

Opłaty za obiady można dokonywać w pokoju intendentki (obok pokoju nauczycielskiego) w godzinach 7.30-9.30 i 15.00-15.30 lub przelewem na konto.

NR. KONTA
47823000070014292820000002

W tytule przelewu:
DANE DZIECKA
imię, nazwisko, klasa ,adres, miesiąc, kwota (każdego miesiąca inna w zależności od dni- można zadzwonić 236622028)

POTWIERDZENIE PRZELEWU należy dostarczyć osobiście do intendentki lub e-mailem (obiady@sp2plonsk.pl)

Obiady będą wydawane w szkole od dnia 9 września 2019r.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach

 Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku  z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 – Zboża zawierające gluten;

2 – Skorupiaki i produkty pochodne;

3  – Jaja i produkty pochodne;

4 – Ryby i produkty pochodne;

5 – Orzeszki ziemne (arachidowe);

6 – Soja i produkty pochodne;

7 – Mleko i produkty pochodne;

8 – Orzechy;(migdały , laskowe , włoskie ,nerkowce)

9 – Seler i produkty pochodne;

10 – Gorczyca i produkty pochodne;

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12 –  Dwutlenek siarki;( owoce suszone np: morele)

13 – Łubin;

14 – Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony  produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka,kminek, chili , curry , czosnek granulowany,. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.

Dzień tygodnia

      PONIEDZIAŁEK

 WTOREK

 ŚRODA

        CZWARTEK

PIĄTEK

I ZMIANA-11.25

1a,1b,1d,

3d,

4c,

7e,6e

8e

 

3b

6f,6g,6j

7e

8c,8e

3a,3c,3d

6f,

7g

8d

2b

2a,2c

3c

6f,6g

8d,8e

1c,2b,2c

5c(I grupa)

6e,6f,6g

7e,7f

8e

II ZMIANA-11.40

1c,

2b,2c

3c

2a,2b,2c

3c

1d

2a

1b,1d

2d

3b

1a,1b

2d

3d

III ZMIANA-12.10

0,

2a,2d

 

0

1b,1d

0

1c

2c

3b

0,

1c

2b

0

 

 

IV ZMIANA-12.25

4a,4b

5a,5b,5c,5e

6i

7d,7f

8d

2d

3d

5a,5c,5d

7f,7g

8b

 

 

5a

6g,6i

7d,7e,7f

8b

3d

5c,5e

6e,6j

7d,7f

8b

3a,3c

5d,

5c(II grupa)

6j

7d,7g

8d

V ZMIANA-12.40

3a,3b

 

1c

3a

1a,1b

2d

4b

1a

6a(I grupa)

1d

2a

VI ZMIANA-13.25

5d

6f,6g,6j

7g

8b,8c

1a,

4a,4b,4c

5b,5e

6e,6i

7d

8d

4a,4c

5b,5c,5d,5e

6e,6j

8c,8e

3a

4a (II grupa), 4b,4c

5a,5b,5d

6i

7e,7g

8c

3b

4a,4b,4c

5a,5b,5e

6i

8b,8c

 

 

PONIEDZIAŁEK

18.11.2019

ZUPA GROCHOWA Z ZIEMNIAKAMI, CHLEB

ALERGENY: 1, 9, 10

 PLACKI Z JABŁKAMI , OWOC

HERBATA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ

ALERGENY: 1, 3, 7

 

WTOREK

19.11.2019

KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI

ALERGENY: 1, 7, 9

GULASZ Z SZYNKI I ZIEMNIAKI, BURACZKI NA ZIMNO,

KOMPOT OWOCOWY

ALERGENY: 1, 7, 9

ŚRODA

20.112019

 

ZUPA CZERWONY BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI

ALERGENY: 1, 7, 9

MAKARON Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM, SEREM FETĄ I POMIDORKAMI SUSZONYMI, MARCHEWECZKI MINI, OWOC,

KOMPOT OWOCOWY

ALERGENY: 1, 7, 9

 

CZWARTEK

21.11.2019

 

ZUPA KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI, CHLEB

ALERGENY: 1, 7, 9

KOTLET MIELONY Z ZIEMNIAKAMI, MIZERIA,

KOMPOT OWOCOWY

ALERGENY: 1, 3, 7

 

PIĄTEK

22.11.2019

 

 

ZUPA FASOLOWA  Z ZIEMNIAKAMI, CHLEB

ALERGENY: 1, 9, 10

KLUSECZKI LENIWE Z SERA POLANE MASEŁKIEM I MIODEM,

HERBATA Z CYTRYNĄ

ALERGENY: 1, 3, 7


ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ILOŚCI ŚLADOWE:

GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA, GORCZYCY 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.