sekretariat@sp2plonsk.pl (23) 662-20-28 lub (23) 662-87-66

Stołówka szkolna

 

Karta zgłoszenia dziecka na obiady.

 

Opłata za obiady w marcu wynosi 60,00zł.  

17, 18, 19 marca nie ma obiadów

            HARMONOGRAM OBIADÓW

PONIEDZIAŁEK 15-03-2021

I ZMIANA        11.25 2A, 2B
II ZMIANA       12.25 1A, 1B, 1C
III ZMIANA      12.00 0
IV ZMIANA       12.40 2C, 2D
V ZMIANA        13.25 1D

 

WTOREK 16-03-2021

I ZMIANA  11.25 2D, 1B, 2C
II ZMIANA  12.00 0
III ZMIANA 12.25 1A, 1C, 1D
IV ZMIANA  12.40 2A, 2B
Opłaty za obiady
Alergeny
Harmonogram obiadów
Jadłospis

UWAGA

OBECNIE OBOWIĄZUJĄCE KONTO

Opłaty za obiady należy wpłacać na wskazane konto:

79  8230  0007  0014  2928  2000  0008

 

Opłata za obiady w marcu wynosi 60,00zł.

17, 18, 19 marca nie ma obiadów

 
 

Płatność do dnia 15 każdego miesiąca.

W tytule przelewu:
DANE DZIECKA
imię, nazwisko, klasa, adres, miesiąc, kwota (każdego miesiąca inna w zależności od dni- można zadzwonić 236622028)

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku  z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 – Zboża zawierające gluten

2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3  – Jaja i produkty pochodne

4 – Ryby i produkty pochodne

5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6 – Soja i produkty pochodne

7 – Mleko i produkty pochodne

8 – Orzechy (migdały, laskowe, włoskie, nerkowce)

9 – Seler i produkty pochodne

10 – Gorczyca i produkty pochodne

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12 –  Dwutlenek siarki (owoce suszone np: morele)

13 – Łubin

14 – Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony  produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kminek, chili, curry, czosnek granulowany. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.

 

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

I ZMIANA 11.10

1c,2c,3c

 

3b,

 

 

2b,2d

2a,3a

1b,2a,3d

II ZMIANA 11.25

4A,4B,4C,5C,6C

 

4a,4c,5a,5b,

7g,7i

8f

4d,5a,5c,

6a,6d

5a,5c,6e,7e,7f,7i

8d,8e,8g

5a,5c,7j,8d,8f

III ZMIANA 11.50

0,2a,2b,3d

 

0,2a,2d,1b

3a

0,1a,1d,

2c

0,1c,2c,

3b,3c

0,1c

3b,3c

IV ZMIANA 12.10

1a,1d,

3b

1c,1d,1a,2c

3c

1b,2a,3a,

3d

1b,2d,2b

3d

2b,2d,3a

 

V ZMIANA 12.25

7e,7f,7i,7j

8d,8e,8g,5b

6a,6b,6c,6d,6e

4d

5c

7f,7j,8d,8e,8f,

8g

6c

6b,6c,6d,7g,7j,8f

4c

6a,6c,7g,7i,7f

5b

4a,4c

VI ZMIANA   12.50

1b,2d,

3a,

2b,

3d

1c,3b,3c

1a,1d

1a,1d,2c

VII ZMIANA  13.25

4d,5a,6a,6b,6d,6e8f,7g

7e,7f,7j

8d,8e,8g

4b

4a,4b,4c,5b,6b,6e7e,7i,7g

4a,4b,4d

5b

6a

4b,4d,6b,6d,6e,

8e,8g

7e

 

PONIEDZIAŁEK

15.03.2021

ZUPA– OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI

ALERGENY: 1, 3, 7, 9

 

RIZOTTO Z WARZYWAMI

HERBATA Z CYTRYNĄ,

OWOC

 ALERGENY: 1, 9

 

WTOREK

16.03.2021

ZUPA– PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI

ALERGENY: 1, 7, 9

 

KARCZEK Z CZERWONĄ CEBULKĄ I RODZYNKAMI

 I ZIEMNIAKAMI

FASOLKA SZPARAGOWA

 HERBATA Z CYTRYNĄ

 ALERGENY: 1, 9


GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA, GORCZYCY .

ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI:

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.


Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 2 im. J.W. Jędrzejewicza w Płońsku informuje, że w dniu 01 lutego 2021 roku rozpoczynają się zapisy do klasy I i oddziału przedszkolnego na na rok szkolny 2021/2022 i potrwają do dnia 31 marca 2021 roku.

Więcej informacji pod adresem

sp2plonsk.pl/rekrutacja

Skip to content