Stołówka szkolna
Karta zgłoszenia dziecka na obiady.
Opłata za obiady w czerwcu- 96,00 zł (jeśli ktoś ma odliczenia, prosimy o kontakt z intendentką)
(po zmianie koszt jednego obiadu wynosi 8,00zł)
NR KONTA-79 8230 0007 0014 2928 2000 0008
Płatność na konto do 15 dnia danego miesiąca
Należy podać DANE DZIECKA
IMIĘ I NAZWISKO
KLASA
KWOTA- MIESIĄC
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | |
I ZMIANA 11.25 | 5A,5C,5D 3C 7B,(SP1-6A) (SP1-8A) | 4D,5A,6C,1B 8B,5B 7B, (SP1-6A) (SP1-8A) | 5A,5B,6A,1D 7A,7B, 8B, (SP1-6A) (SP1-8A) | 4A,4C,5A,3B 6C,1C,6D (SP1-6A) (SP1-8A) | 3D,4A,4C,3B,1A, 1D,8B
(SP1-6A) (SP1-8A) |
II ZMIANA 11.50 | 1C,1D,
| 1A,1D,2B,2D,3B | 1B,2A,3A
| 2C,3C,3D | 1B,2A,2C,3A,3C |
III ZMIANA 12.10 | 2A,1B,2C ,3D | 2A,2C 3C,3D | 1A,1C,2B,2D 3B | 1A,1D,2B,2D
| 1C,2B,2D
|
IV ZMIANA 12.25 | 4A,4D,5B,8B,3A 6C,6D 7A,8E | 4A,4B,4C,3A 6A,6B 8E,8A | 4A,5C,5D 6B,6D 8A | 4D,5C,5D 6A,7A,7B 8B,8D | 4B,5A,5B,5C 6A,7A 4D |
V ZMIANA 12.50 | 1A,2B,2D,0 3B | 1C,0 | 2C,3C,3D,0, | 1B,2A,3A,0 | 0 |
VI ZMIANA 13.25 | 4B,4C,6A 6B,7C 8A,8C,8D | 5C,5D,6D 7A,7C ,8C,8D | 4B,4C,4D 7C,6C 8C,8D,8E | 4B,5B,6B,8E, 7C,8A,8C | 6B,6C,8E,6D,5D 7B,7C 8A,8C,8D, |
PONIEDZIAŁEK 05.06,2023 | ZUPA- PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI- CHLEB ALERGENY: 1, 9
KLUSKI LENIWE Z MASEŁKIEM KOKTAIL MLECZNY OWOC ALERGENY: 1, 3, 7 |
WTOREK 06.06.2023 | ZUPA-ROSÓŁ Z MAKARONEM ALERGENY: 1, 9
UDKO PIECZONE Z ZIEMNIAKAMI SAŁATKA WIOSENNA KOMPOT OWOCOWY ALERGENY: 1, 3, 7 |
ŚRODA 07.06.2023
| ZUPA- FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI- CHLEB ALERGENY: 1, 7, 9
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM Z KASZĄ GRYCZANĄ SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY, KOPERKU OWOC, HERBATA Z CYTRYNĄ
ALERGENY: 1, 7, 10 |
ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI:
GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA, GORCZYCY .
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 – Zboża zawierające gluten
2 – Skorupiaki i produkty pochodne
3 – Jaja i produkty pochodne
4 – Ryby i produkty pochodne
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – Soja i produkty pochodne
7 – Mleko i produkty pochodne
8 – Orzechy (migdały, laskowe, włoskie, nerkowce)
9 – Seler i produkty pochodne
10 – Gorczyca i produkty pochodne
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – Dwutlenek siarki (owoce suszone np: morele)
13 – Łubin
14 – Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kminek, chili, curry, czosnek granulowany. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.