Stołówka szkolna
Karta zgłoszenia dziecka na obiady.
Opłata za obiady w listopadzie wynosi 168,00zł.
NR KONTA-79 8230 0007 0014 2928 2000 0008
Płatność na konto do 15 dnia danego miesiąca
Należy podać DANE DZIECKA
IMIĘ I NAZWISKO
KLASA
KWOTA- MIESIĄC
| PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK |
I ZMIANA 11.25
| 3C,3D,4A,5C,5D, 7C,8B,1E
| 4D,5B,5C,5D 6A,7C 1E,3C | 1E,2A,2C 4C,6A,6B,6D | 1C,1E 3B,3C,3D 7C,7D | 1A,1D,1E,2D,3D, 4C |
II ZMIANA 12.00
| 0
| 0 | 0 | 0 | 0 |
III ZMIANA 12.10
| 1B,2A,2C,2D,3B | 1B,2A,2C,2D 3B,3D | 1A,1C,1D,2B | 1A,1D,2B | 1C,2B,3A,3C
|
IV ZMIANA 12.25
| 3A,5B,6A,6C 7A,7B | 3A,4B,4C 6C,7B | 3A,3C,4D,5C,5D 6C,7D | 3A,5A,5B,5D 6A,6C,6D 7B | 4B,5B,5C,5D 6A,6C,6D 7D |
V ZMIANA 12.50
| 1A,1C,1D,2B | 1A,1C,1D 2B | 1B,2D,3B,3D | 1B,2A,2C,2D | 1B,2A,2C,3B |
VI ZMIANA 13.25
| 4B,4C,4D,5A,6B 6D,7D,8A,8C | 4A,5A,6B,6D 7A,7D,8A,8B,8C | 4A,4B,5A,5B 7A,7B,7C 8A,8B,8C | 4A,4B,4C,4D 5C,6B,7A 8A,8B,8C | 4A,4D,5A,6B, 7A,7B,7C 8A,8B,8C |
PONIEDZIAŁEK 27.11.2023 | ZUPA- ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 3, 7, 9
RIZOTTO Z WARZYWAMI JOGURT DO PICIA HERBATA Z CYTRYNĄ ALERGENY: 1, 7, 9 |
WTOREK 28.11.2023 | ZUPA- OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 7, 9
KOTLET MIELONY Z ZIEMNIAKAMI MIZERIA KOMPOT OWOCOWY, OWOC ALERGENY: 1, 3, 7, 9 |
ŚRODA 29.11.2023
| ZUPA- BARSZCZ UKRAIŃSKI Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 7, 9
GULASZ Z INDYKA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ OGÓREK KWASZONY KOMPOT OWOCOWY, OWOC ALERGENY: 1, 9 |
CZWARTEK 30.11.2023
| ZUPA- ROSÓŁ Z MAKARONEM ALERGENY: 1, 9
FILET Z KURCZAKA W ZIOŁACH I ZIEMNIAKAMI SAŁATKA WIOSENNA (SAŁATA, POMIDOR, OGÓREK, RZODKIEWKA, SZCZYPIOR) KOMPOT OWOCOWY, OWOC ALERGENY: 1, 9 |
PIĄTEK 01.12.2023 | ZUPA- PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI- BUŁKA KAJZERKA ALERGENY: 1, 7, 9
MAKARON Z WARZYWAMI, FILETEM Z DORSZA, SEREM,POMIDORAMI, SURÓWKA Z BIAŁEJ I CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI JABŁKA, KOMPOT OWOCOWY, OWOC ALERGENY: 1, 4, 7, 9 |
ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI:
GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA, GORCZYCY.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 – Zboża zawierające gluten
2 – Skorupiaki i produkty pochodne
3 – Jaja i produkty pochodne
4 – Ryby i produkty pochodne
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – Soja i produkty pochodne
7 – Mleko i produkty pochodne
8 – Orzechy (migdały, laskowe, włoskie, nerkowce)
9 – Seler i produkty pochodne
10 – Gorczyca i produkty pochodne
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – Dwutlenek siarki (owoce suszone np: morele)
13 – Łubin
14 – Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kminek, chili, curry, czosnek granulowany. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.