Stołówka szkolna

Stołówka szkolna

Karta zgłoszenia dziecka na obiady.

Opłata za obiady w kwietniu wynosi 126,00zł.

 

NR KONTA-79 8230 0007 0014 2928 2000 0008
Płatność na konto do 15 dnia danego miesiąca
Należy podać DANE DZIECKA
IMIĘ I NAZWISKO
KLASA
KWOTA- MIESIĄC

 

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

I ZMIANA 11.25

 

 

3C,3D,4A,5C,5D,

7C,8B,1E

 

4D,5B,5C,5D

6A,7C

1E,3C

1E,2A,2C

4C,6A,6B,6D

1C,1E

3B,3C,3D

7C,7D

1A,1D,1E,2D,3D,

4C

 

II ZMIANA 12.00

 

0

 

0

0

0

0

III ZMIANA 12.10

 

 

1B,2A,2C,2D,3B

1B,2A,2C,2D

3B,3D

1A,1C,1D,2B

1A,1D,2B

1C,2B,3A,3C

 

IV ZMIANA 12.25

 

 

 

3A,5B,6A,6C

7A,7B

3A,4B,4C

6C,7B

3A,3C,4D,5C,5D

6C,7D

3A,5A,5B,5D

6A,6C,6D

7B

4B,5B,5C,5D

6A,6C,6D

7D

V ZMIANA   12.50

 

 

 

1A,1C,1D,2B

1A,1C,1D

2B

1B,2D,3B,3D

1B,2A,2C,2D

1B,2A,2C,3B

VI ZMIANA  13.25

 

 

 

4B,4C,4D,5A,6B

6D,7D,8A,8C

4A,5A,6B,6D

7A,7D,8A,8B,8C

4A,4B,5A,5B

7A,7B,7C

8A,8B,8C

4A,4B,4C,4D

5C,6B,7A

8A,8B,8C

4A,4D,5A,6B,

7A,7B,7C

8A,8B,8C

 

PONIEDZIAŁEK

15.04.2024

ZUP-OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI-CHLEB

ALERGENY: 1, 9, 10

 

PLACUSZKI Z JABŁKAMI

JOGURT OWOCOWY

KOMPOT OWOCOWY

ALERGENY: 1, 3, 7, 9

 

WTOREK

16.04.2024

ZUPA-ZACIERKOWA Z ZIEMNIAKAMI

ALERGENY: 1, 9

 

GOŁĄBKI Z ZIEMNIAKAMI

KOMPOT OWOCOWY

ALERGENY: 1, 3, 9

ŚRODA

17.04.2024

 

ZUPA-FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI-CHLEB

ALERGENY: 1, 7, 9

 

GULASZ Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

MIZERIA

HERBATA Z CYTRYNĄ, OWOC

ALERGENY: 1, 7, 9

 

CZWARTEK

18.04.2024

 

ZUPA- ROSÓŁ Z MAKARONEM

ALERGENY: 1, 9

 

KOTLET Z FILETA KURCZAKA I ZIEMNIAKI

MIX SAŁAT, POMIDORKI KOKTAILOWE, SER FETA I SOS VINEGRE

KOMPOT OWOCOWY

ALERGENY: 1, 7, 9

 

PIĄTEK

19.04.2024

ZUPA-BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI

ALERGENY: 1, 7, 9

 

MAKARON Z ŁOSOSIEM I WARZYWAMI

OWOC, HERBATA Z CYTRYNĄ

ALERGENY: 1, 4, 9

ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI:

GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA, GORCZYCY.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku  z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 – Zboża zawierające gluten

2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3  – Jaja i produkty pochodne

4 – Ryby i produkty pochodne

5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6 – Soja i produkty pochodne

7 – Mleko i produkty pochodne

8 – Orzechy (migdały, laskowe, włoskie, nerkowce)

9 – Seler i produkty pochodne

10 – Gorczyca i produkty pochodne

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12 –  Dwutlenek siarki (owoce suszone np: morele)

13 – Łubin

14 – Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony  produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kminek, chili, curry, czosnek granulowany. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.

Do wakacji zostało

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy
Skip to content