Stołówka szkolna

Stołówka szkolna

Karta zgłoszenia dziecka na obiady.

Opłata za obiady w czerwcu- 96,00 zł (jeśli ktoś ma odliczenia, prosimy o kontakt z intendentką)

(po zmianie koszt jednego obiadu wynosi 8,00zł)

NR KONTA-79 8230 0007 0014 2928 2000 0008
Płatność na konto do 15 dnia danego miesiąca
Należy podać DANE DZIECKA
IMIĘ I NAZWISKO
KLASA
KWOTA- MIESIĄC

 PONIEDZIAŁEKWTOREKŚRODACZWARTEKPIĄTEK
I ZMIANA 11.25

5A,5C,5D

3C

7B,(SP1-6A)

(SP1-8A)

4D,5A,6C,1B

8B,5B

7B,   (SP1-6A)

          (SP1-8A)

5A,5B,6A,1D          

7A,7B,

8B, (SP1-6A)

        (SP1-8A)

4A,4C,5A,3B

6C,1C,6D

 (SP1-6A)

        (SP1-8A)

3D,4A,4C,3B,1A,

1D,8B     

 

  (SP1-6A)

        (SP1-8A)

II ZMIANA 11.50

1C,1D,

 

1A,1D,2B,2D,3B

1B,2A,3A

 

2C,3C,3D1B,2A,2C,3A,3C
III ZMIANA 12.10

2A,1B,2C

,3D

2A,2C

3C,3D

1A,1C,2B,2D

3B

1A,1D,2B,2D

                 

1C,2B,2D

 

 

IV ZMIANA 12.25

4A,4D,5B,8B,3A

6C,6D

7A,8E

4A,4B,4C,3A

6A,6B

8E,8A

4A,5C,5D

6B,6D

8A

4D,5C,5D

6A,7A,7B

8B,8D

4B,5A,5B,5C

6A,7A

4D

V ZMIANA   12.50

1A,2B,2D,0

3B

1C,02C,3C,3D,0,1B,2A,3A,00
VI ZMIANA  13.25

4B,4C,6A

6B,7C           

8A,8C,8D

5C,5D,6D

7A,7C

,8C,8D

4B,4C,4D

7C,6C

8C,8D,8E

4B,5B,6B,8E,

7C,8A,8C

6B,6C,8E,6D,5D

7B,7C

8A,8C,8D,

 

PONIEDZIAŁEK

05.06,2023

ZUPA- PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI- CHLEB

ALERGENY: 1, 9

 

KLUSKI LENIWE Z MASEŁKIEM

KOKTAIL MLECZNY

OWOC

ALERGENY: 1, 3, 7

 

WTOREK

06.06.2023

ZUPA-ROSÓŁ Z MAKARONEM

ALERGENY: 1, 9

 

UDKO PIECZONE Z ZIEMNIAKAMI

SAŁATKA WIOSENNA

KOMPOT OWOCOWY

ALERGENY: 1, 3, 7

ŚRODA

07.06.2023

 

ZUPA- FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI- CHLEB

ALERGENY: 1, 7, 9

 

PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM Z KASZĄ GRYCZANĄ

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY, KOPERKU

OWOC, HERBATA Z CYTRYNĄ

 

ALERGENY: 1, 7, 10

ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI:

GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA, GORCZYCY .

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku  z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 – Zboża zawierające gluten

2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3  – Jaja i produkty pochodne

4 – Ryby i produkty pochodne

5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6 – Soja i produkty pochodne

7 – Mleko i produkty pochodne

8 – Orzechy (migdały, laskowe, włoskie, nerkowce)

9 – Seler i produkty pochodne

10 – Gorczyca i produkty pochodne

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12 –  Dwutlenek siarki (owoce suszone np: morele)

13 – Łubin

14 – Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony  produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kminek, chili, curry, czosnek granulowany. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.

Do wakacji zostało

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy
Skip to content