Stołówka szkolna
Karta zgłoszenia dziecka na obiady.
Opłata za obiady w grudniu 2025r. wynosi 105,00zł.
Opłatę należy uregulować do 10.12.2025r.
NR KONTA-79 8230 0007 0014 2928 2000 0008
Płatność na konto do 15 dnia danego miesiąca
Należy podać DANE DZIECKA
IMIĘ I NAZWISKO
KLASA
KWOTA- MIESIĄC
| PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK |
I ZMIANA 11.25
| 1A, 2D, 4B 5C, 5D 7A, 7D 8B | 1D, 3C, 2E 4A, 4D 5B 7B, 7C, 7D | 1B, 2D 6B, 4A 7A, 7B, 7C, 7D 8A | 3C 5A, 5C, 6A 7A 8A, 8B, 8C | 2A, 2B, 2C, 3E 4A, 4D 6C, 6D 1B |
II ZMIANA 11.50
| 0, 1B 2A, 2C 3A, 3C, 3E | 0 ,1B, 3E 2A, 2C 3D | 0, 1A, 1C 2B, 2E 3B | 0, 1D, 2E 2D, 3B | 0, 1A, 1D 2E, 2D |
III ZMIANA 12.10
| 1A, 1C, 1D 2B, 2E
| 1A, 1C 2B, 2D | 2A, 2C 3C, 3D, 3E | 1B 2A, 2C 3E | 3A, 3C |
IV ZMIANA 12.25
| 3B 4C, 4D 5A, 6A 7B, 7C | 3B, 4B, 5A 6A, 6D 8B, 8D | 3A, 4B, 4C 5A, 5B, 5D 6A | 3A, 3D 4A, 5B, 6B 7B, 7C, 7D | 3D, 4B, 4C 5B, 5D 6A, 7B, 7D |
V ZMIANA 12.50
| 3D | 3A | 1D | 1A, 1C 2B | 1C, 3B |
VI ZMIANA 13.25
| 4A, 5B 6B, 6C, 6D 8A, 8C, 8D | 4C, 5C, 5D 6B, 6C 7A, 8A, 8C | 4D, 5C 6C, 6D 8B, 8C, 8D | 4B, 4C, 4D 5D 6C, 6D, 8D | 5A, 5C, 6B 7A, 7C 8A, 8B, 8C, 8D |
PONIEDZIAŁEK 01.12.2025 | ZUPA- KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 7, 9
PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM Z KASZĄ SURÓWKA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ, MARCHEWKI, PORA, JABKA KOMPOT OWOCOWY, OWOC ALERGENY: 1, 3, 7, 9 |
WTOREK 02.12.2025 | ZUPA- SZCZAWIOWA Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 3, 7, 9
POTRAWKA Z INDYKA Z ZIEMNIAKAMI SAŁATA ZE ŚMIETANĄ KOMPOT OWOCOWY ALERGENY: 1, 7, 9 |
ŚRODA 03.12.2025
| ZUPA- JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 7, 9
FASOLKA PO BRETOŃSKU Z BUŁECZKĄ I OGÓREK KWASZONY KOMPOT OWOCOWY ALERGENY: 1, 9 |
CZWARTEK 04.12.2025
| ZUPA- POMIDOROWA Z MAKARONEM ALERGENY: 1, 7, 9
KOTLET MIELONY Z ZIEMNIAKAMI BURACZKI ZASMAŻANE KOMPOT OWOCOWY ALERGENY: 1, 3, 7, 9 |
PIĄTEK 05.12.2025 | ZUPA- ZACIERKOWA Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 9
FILET Z RYBY I ZIEMNIAKI SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY, MARCHEWKA, JABŁKA ALERGENY: 1, 3, 4, 9 |
ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI:
GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA, GORCZYCY.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 – Zboża zawierające gluten
2 – Skorupiaki i produkty pochodne
3 – Jaja i produkty pochodne
4 – Ryby i produkty pochodne
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – Soja i produkty pochodne
7 – Mleko i produkty pochodne
8 – Orzechy (migdały, laskowe, włoskie, nerkowce)
9 – Seler i produkty pochodne
10 – Gorczyca i produkty pochodne
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – Dwutlenek siarki (owoce suszone np: morele)
13 – Łubin
14 – Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kminek, chili, curry, czosnek granulowany. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.