Stołówka szkolna
Karta zgłoszenia dziecka na obiady.
Opłata za obiady w listopadzie wynosi 133,00zł.
NR KONTA-79 8230 0007 0014 2928 2000 0008
Płatność na konto do 15 dnia danego miesiąca
Należy podać DANE DZIECKA
IMIĘ I NAZWISKO
KLASA
KWOTA- MIESIĄC
| PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK |
I ZMIANA 11.25
| 1C 2B,2D,2E 3B,3C,3D
| 1A,1B 2A,2C 3A,4C | 1D,1E 2D,2E 3A,3B | 1B,1E 2B,2C,2E 3B,3C | 1A,1B,1D 2A,2C, 3D |
II ZMIANA 11.40
| 1D,1E,0,
| 0 | 1C,2A,0 | 0 | 2D,0, |
III ZMIANA 12.10
| 1A, 2A,2C | 1C, 2D,2E 3B | 1B 2B 3C,3D | 1D 3A,3D | 1E 2B 3A,3C
|
IV ZMIANA 12.25
| 4B,4C,4D 5A,5C,5D 6C,6D 8C | 4A,4D 5A,5B,5C,5D 6C,6D | 4A,4D 5A,5C,5D 6B 7D | 4A,4C,4D 5A,5D 6B,6D 7D,8A | 4A,4B,4C 5A,5B,5D 6B,6C,6D 7A |
V ZMIANA 12.50
| 1B,3A | 1D,1E 2B 3C,3D | 1A 2C | 1A,1C 2A,2D | 1C 2E 3B |
VI ZMIANA 13.25
| 4A,5B,6B 7A,7B,7C,7D 8A,8B,8D | 4B,6B 7A,7B,7C,7D 8A,8B,8C,8D | 4B,4C,5B 6C,6D,7A,7B,7C 8A,8B,8C,8D | 4B,5B,5C,6C 7A,7B,7C 8B,8C,8D | 4D,5C 7B,7C,7D 8A,8B,8C,8D |
PONIEDZIAŁEK 18.11.2024 | ZUPA-ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 3, 7, 9
MAKARON Z SZUSZONYMI POMIDORKAMI, SZPINAKIEM, FETĄ, FILETEM Z KURCZAKA OGÓREK KWASZONY KOMPOT OWOCOWY,OWOC ALERGENY: 1, 7, 9 |
WTOREK 19.11.2024 | ZUPA- OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 7, 9
KARCZEK Z ŻURAWINĄ, CEBULKĄ I ZIEMNIAKAMI SURÓWKA Z CZERWONEJ, BIAŁEJ,KAPUSTY, JABŁKA KOMPOT OWOCOWY ALERGENY: 1, 7, 9 |
ŚRODA 20.11.2024
| ZUPA-SZCZAWIOWA Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 7, 9
KLUSKI FRANCUSKIE Z SEREM DESER (JOGURT, GALARETKA, CIASTKO, OWOCE, POSYPANE CZEKOLADĄ) KOMPOT OWOCOWY ALERGENY: 1, 3, 7, 9 |
CZWARTEK 21.11.2024
| ZUPA- KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI ALERGENY: 1, 9
KOTLET MIELONY Z ZIEMNIAKAMI I BIGOS HERBATA Z CYTRYNĄ ALERGENY: 1, 3, 7, 9 |
PIĄTEK 22.11.2024 | ZUPA-FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI-CHLEB ALERGENY: 1, 9
RYBA PO GRECKU Z WARZYWAMI SURÓWKA Z KWASZONEJ KAPUSTY OWOC HERBATA Z CYTRYNĄ ALERGENY: 1, 4, 9 |
ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW PRODUKTY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI:
GLUTENU, MLEKA, JAJ, SOI, SELERA, GORCZYCY.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 – Zboża zawierające gluten
2 – Skorupiaki i produkty pochodne
3 – Jaja i produkty pochodne
4 – Ryby i produkty pochodne
5 – Orzeszki ziemne (arachidowe)
6 – Soja i produkty pochodne
7 – Mleko i produkty pochodne
8 – Orzechy (migdały, laskowe, włoskie, nerkowce)
9 – Seler i produkty pochodne
10 – Gorczyca i produkty pochodne
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – Dwutlenek siarki (owoce suszone np: morele)
13 – Łubin
14 – Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kminek, chili, curry, czosnek granulowany. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.